Alla spelar roll

I min erfarenhet så är en av rollspelets grundkoncept även det som mest avskräcker människor från det. Jag talar nämligen om själva “rollen” i rollspelet. Och hur kan det komma sig? Jo, människor är rädda att de ska göra bort sig. För vissa är denna rädsla så stor att man hellre begränsar sig själv.

Visst känner man igen sig? Jag vet att jag har låtit mina rädslor begränsa mig förr, men tillslut testade jag ändå. Och vet ni vad? Jag gjorde bort mig. Men när allt var sagt och gjort så kändes det inte så farligt. Istället kände jag mig stolt över att ha försökt något nytt. Jag var stolt över att jag vågade och därigenom lärde jag mig mer om migsjälv.

Jag tror att många nya rollspelare blir lite avskräckta från idéen att ta sig an en roll, att bli en ny person. Men vet du vad, alla spelar roller i livet och vi gör det varje dag utan att tänka på det. Under min vardag så tar jag an rollen som far, make och företagare. Men jag är också mycket mer, och detsamma gäller väl för dig?

Det rollspel ger dig är möjligheten att bli någon helt annan, att ta dig an en roll som du annars inte hade, och på så vis att sätta dig in i någon annans skor för att lära dig mer om dig själv. I slutändan handlar själva rollspelandet inte om att bli en ny person, utan det handlar om att inte låta sig själv begränsas så att man kan upptäcka nya och oanade sidor hos dig själv.

Acting is not about being someone different. It’s finding the similarity in what is apparently different, then finding myself in there.
– Meryl Streep

Categories Rollspel, Tips

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close